Haber

6 Yaşında Evlenme Vakası: 27 ŞUBATA ERTELENDİ

Kadir Wishli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatima Gümüşel’in 6 yaşındaki bir çocuğun evliliğine ilişkin davası 27 Şubat’a ertelendi. Mahkeme, anne Fatima Gümüşel, Muhammet Sıddık Gümüşel, Ayşe Hümeyra Gümüşel ve Fatma Betül Gümüşel’in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel cezaevinden çıkarıldı. Diğer sanık annesi Fatma Gümüşel ise katılmadı. Mağdur HKG, duruşmanın ortasında söz verdiği için duruşmaya katılmadı. Duruşmaya yaklaşık 40 il barosu ve UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ve Aykırılığı Derneği’nden avukatlar katılma talebinde bulundu. Kalabalık nedeniyle duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verildi. Duruşma saat 11.35’te başladı. Kadir Wishli’nin avukatı Eyüp Akıncı, “Katılım taleplerinin reddedilmesini talep ediyoruz. Kapalı oturum esas olduğu ortaya çıktı. İşçi Partisi, Sol Parti gibi katılım talepleri dosyayla ilgisiz. ifadelerini kendilerine iade edin.” Fatma Gümüşel’in avukatı Fatih Atalay, “İslam’a ve Müslümanlara yönelik nefretlerini bu salonda kusmak isteyenler gördük. Katılım taleplerinin reddedilmesini talep ediyoruz” dedi. Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatları, duruşmanın örtülü ve kapalı yapılmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve müşteki dışında kalan katılma taleplerinin reddine karar verdi. Ayrıca kurul, duruşmanın kapalı olarak devam etmesine, yayın yasağı ve gizlilik kararı verilmesine karar verdi. Kararın ardından salonda “Ayıplar olsun” ve “Yazıklar olsun” şeklinde tepki geldi. Duruşma saat 16.30’a ertelenirken, salon boşaltıldı. 15 dakikalık aranın ardından devam eden duruşmada Yusuf Ziya Gümüşel sağlık sorunlarını bahane ederek savunma yapmadı. Kadir İstekli ise iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini söyleyerek savunma yapmadı. Mahkeme ayrıca sanıkların annesi Fatima Gümüşel, Muhammet Sıddık Gümüşel, Ayşe Hümeyra Gümüşel ve Fatma Betül Gümüşel’in bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Duruşma 27 Şubat’a ertelendi.

Görüntü dökümü ———

-Arşiv

– uysal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu