Haber

Adana Kozan’da Meydana Gelen 5.5 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Adana’nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Kozan Belediyesi ekipleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, Kızılay ve AKOM ekipleri depremde hasar gören köylerdeki vatandaşları ziyaret etti.

Kozan’da meydana gelen depremin ardından Karabucak, Orçan, Minnetli, Çamdere ve Mahyalar mahallelerindeki evlerde hasar meydana gelirken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri hızla hasar tespit çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarda depremde 1 evin yıkıldığı, 6 evin, 11 ahır ve 1 caminin hasar gördüğü belirlendi.

Adana Valisi Süleyman Elban, vatandaşları tek tek ziyaret ederek, binası hasarlı olan vatandaşlar için bölgeye 80 çadır ve 80 konteyner tahsis edildiğini bildirerek, hasar gören hanelere 10 bin TL takviye ödemesi yapılacağını kaydetti.

Evi hasar gören vatandaşlardan Adem Urfalı, “Allah devletimizden razı olsun. Ekipler evlerimizi inceliyor. Evim yeni olmasına rağmen deprem evi havaya kaldırdı adeta yıkıyordu, hasar çok büyük.”

Minnettar muhtar İzzet İnce, “Deprem köyümüzde yoğun bir şekilde hissedildi ve hasar meydana geldi. Allah, Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden razı olsun. Hemen müdahale edildi, çok teşekkür ederiz” dedi. – ADANA

karayaziajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu