Ekonomi

AMC, kısa yoldan kar elde ettiği iddiasıyla açılan davada uzlaştı

LEAWOOD, Kan. – AMC Entertainment Holdings, Inc. (NYSE: AMC) bugün New York’taki bir federal mahkemenin, bazı yatırımcıları şirketin menkul kıymetlerinin alım satımından uygunsuz bir şekilde kazanç sağlamakla suçlayan bir davada anlaşmaya ön onay verdiğini duyurdu. AMC hissedarları Dennis J. Donoghue ve Mark Rubenstein tarafından, 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 16(b) Bölümü uyarınca “kısa yoldan” elde edilen kârların geri alınmasını amaçlayan dava, Antara Davalıları olarak bilinen bir grup davalıya karşı açılmıştı.

Antara Capital Master Fund LP ve ilişkili kuruluşlar ile Himanshu Gulati’nin de aralarında bulunduğu Antara Sanıkları, nihai mahkeme onayı beklenmek üzere AMC’ye 3,3 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşma, kesinleştiği takdirde, Antara Davalılarını iddia edilen ihlallerle ilgili diğer iddialardan da muaf tutacaktır.

Mahkemenin önerilen uzlaşmanın nihai onayını değerlendireceği bir duruşma 2 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak. Duruşma New York’taki Daniel Patrick Moynihan Birleşik Devletler Adliyesinde gerçekleştirilecek.

Ön uzlaşma, Antara Davalılarının şirket ve hissedarları aleyhine yasadışı karlarla sonuçlanan işlemlerde bulundukları iddialarının çözümünde ileriye doğru atılmış bir adımı işaret ediyor. Yaklaşık 900 sinema salonu ve 10.000 perde ile dünyanın en büyük film gösterim şirketi olan AMC, davaya sadece ismen taraftır ve dava onun yararına açılmıştır.

Önerilen uzlaşmanın ayrıntıları, AMC’nin web sitesinin Yatırımcı İlişkileri bölümünde kamuya açıklanmıştır; burada şirket yatırımcılar için önemli olabilecek bilgileri rutin olarak yayınlamaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu