Haber

Arap ülkeleri Danimarka’da Kuran’ın yakılmasını kınadı

Arap ülkeleri ve kurumları, Danimarka’da Kuran-ı Kerim yakılmasını kınadı ve bu eylemleri gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını talep etti.

Danimarka’da aşırı sağcı Katı Taraf Partisi’nin (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan’ın İsveç’ten sonra Kur’an-ı Kerim’i yakmasına Arap ülkelerinden tepkiler sürüyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, menfur eylemi kınarken, bunun dünyadaki 2 milyardan fazla Müslüman’a karşı önemli bir provokasyon olduğu belirtildi.

Açıklamada, “ifade özgürlüğü” gerekçesiyle Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara izin verilmesinin kin ve şiddeti körüklediği, barış içinde bir arada yaşamanın bedelini tehdit ettiği ve yakışıksız ikili standartları ortaya koyduğu kaydedildi.

Umman Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, din ve inançları aşağılayıcı, aşırılık ve nefret ideolojisini yayan bu menfur saldırıların devam etmesinin sonuçlarına karşı uyarıda bulundu.

Açıklamada, uluslararası toplumun bu saldırılara karşı önemli ve kararlı bir duruş sergilemesi, yasaklanması ve faillerin cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ve Arap Parlamentosu da yaptıkları açıklamalarda söz konusu saldırının Müslümanları duygulandırdığını belirtti.

İsveç’te 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakan Paludan, aynı provokasyonu 27 Ocak’ta Danimarka polisinin izniyle Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleştirmişti.

Hollanda’da Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Lahey’deki tek başına yaptığı eylemde Kuran’ı yırttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu