Teknoloji

Asgun Kuzey Afrika ve Kafkasya’da büyüyecek

Fahriye KUTLAY ŞENYURT

Endüstriyel dikiş makinesi ve otomatik makine üreticilerinden JUKI Corporation’ın Türkiye temsilcisi ASTAŞ’ın güney bölge distribütörü olan Asgün Makina, büyüme hedeflerini açıkladı.

23 yıldır Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren Asgün Makina, hazır giyim sektöründe firmaların ihtiyaç duyduğu endüstriyel dikiş makinaları, endüstriyel dikiş otomatları, bilgisayarlı kalıp yapım sistemleri ve otomatik kumaş kesim sistemleri gibi teknolojik sistemlerin anahtar teslimi tedarikini sağlamaktadır. giyim ve konfeksiyon endüstrisi. Asgün Makina önümüzdeki yıl Türkiye dışında başta Kuzey Afrika ve Kafkaslar’da da büyüyerek iş potansiyelini artırmayı hedefliyor. Asgün Makina Genel Müdürü Can Emin Özeren, “Dünyanın her yerinde fabrika kurabilecek mühendisler, proje ve montaj personeli, teknik, elektronik ve mekatronik teknisyenleri, yedek modüller ve servis ekipleriyle hizmet veriyoruz.

Ayrıca ASTAŞ İstanbul Genel Merkez’de dikiş otomatları için Astron, otomatik kumaş döşeme teknolojileri için Mersmann, askılı giysi torbalama robotik makineleri için Foliopack, etiket dikim teknolojileri için Labelmac markalarının yanı sıra ultrasonik ve ısıyla yapıştırma sistemi olan Bondex United da bulunuyor. ASTAŞ tüm bu markaları uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdi. Çevre ülkelerden gelen yoğun talebe karşılık başarılı sonuçlar elde edildi” dedi.

“Fiyatları Türkiye belirliyor”

Asgün’ün en yoğun satış yaptığı bölgelerin Mersin Serbest Bölge ve Kahramanmaraş olduğuna dikkat çeken Özeren, Mersin Serbest Bölge satışlarında 2022 yılını yaklaşık yüzde 45 artışla kapattıklarını, son koşulları da dikkate alarak geçen yılki ciroyu korumayı hedeflediklerini belirtti. . Özeren, Türkiye’nin dokuma ve hazır giyim sektöründe Çin ve Hindistan’dan sonra Avrupa’nın en fazla kumaş, aksesuar ve malzeme üretimi yapan, eğitimli insan gücü, yüksek makine parkuru ve yüksek makine parkı ile lider ülkeler arasında yer aldığını belirtti. tasarım ve oluşturma altyapısı. Fiyatları belirleyenin, ürün tedarik edenin sadece üretici değil, ülke olduğunu söyledi.

Özeren, “Sektörümüz esnek ve dünyayla rekabetçi bir yapıya sahip. Yatırım yapmaya karar veren firmalara dünya standartlarında teknoloji sağlıyoruz. Makinelerimizin mümkün olan en yüksek kalitede olmasını sağlayarak iş ortaklarımıza verdiğimiz güveni sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. “Müşterilerimize dünyayla rekabet edebilecek kadar ileri teknolojiyle işlerini yürütme fırsatını sunuyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu