Sağlık

Bahar Alerji Olarak Gelmez

Alerji, insan vücudunun bir alerjen elemente verdiği tepkidir. Normalde insan vücuduna zararlı olmayan organik kökenli birçok alerjen, bazı bireylerde yansımalara neden olarak “alerjik hastalıklara” neden olur.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların görülme sıklığında artış olur ve bitkilerden gelen polenler alerjik bünyelerde belirli sorunların salgılanmasına neden olur. Bahar alerjisi olarak tanımladığımız bu hastalık gözlerdeki kılcal damarları ve burun zarlarını genişleterek bölgedeki dokuları şişirir. Gözlerde yaşarma, hapşırma, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler gösterir.

Alerjik Polen Tipi Bilinmeli!

Hemen hemen her yaşta görülebilen bahar alerjisi, genellikle çocukluk çağının prestijiyle kendini gösterse de çevresel faktörler nedeniyle ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir. Infinity Rejeneratif Klinik Medikal Müdürü Uzm. Yıldıray Tanrıver “2 yaşından sonra tüm bireylere alerji testi yapılabiliyor. Deri prick testi dediğimiz deri testleri günümüzde tercih edilse de kan testleri de var. Bahar alerjisinin tedavi prosedürleri hakkında da bilgi verdi.

Bahar alerjisinden korunma yöntemlerini paylaşan Uzm. Tanrıver, “Bahar alerjisinin tedavisi periyodik olarak planlansa da hastalık belirtileri ortaya çıkmadan hayat daha iyi hale getirilerek sosyal hayata etkisi azaltılabilir. Alerjen bünyeye sahip bireyler, bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için sağlıklı ve dengeli beslenmeli, bol su içmeli ve kaliteli uyumaya özen göstermelidir. A, B, C ve E vitamini içeren besinler tüketilmeli, alkol ve tütün ürünlerinden uzak durulmalıdır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için Glutatyon, NAD+, IV Terapi, ozon tedavisi vb. teknikler çok değerlidir. Ayrıca her hastalıkta olduğu gibi alerjik hastalıkların önüne geçmek için gerginlikten kaçınılmalıdır. Bahar alerjisi semptomlarından çok rahatsız olan hastalarda yılda en az iki mevsim alerji semptomları olması durumunda immünoterapi (aşı) uygulamaları yapılabilir. söz konusu.

Yaşam Kalitesini Düşürür

Bahar alerjisinin tedavisinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Uzm. Dr. Geceleri uyku düzenini bozar ve gün içinde baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği gibi belirtilerle yaşam kalitesini düşürür. Bahar alerjisi sadece periyodik hapşırma ve göz kaşıntısı olarak hafife alınmamalı çünkü tedavi edilmediği takdirde her zaman tekrar eder; Astım ve sinüzit gibi vücuda zarar veren hastalıklara neden olabiliyor.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberlacin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu