Haber

Bakan Kacır Gezeravcı ile Görüntülü Görüşme Yaptı

BAKAN KACIR GEZERAVCI İLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı. Törene Bakan Kacır’ın yanı sıra Antalya Valisi Hulusi Şahin, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, ödüllü ortaokul ve lise öğrencileri ile yakınları katıldı.

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kacır, “Dünyada benzeri olmayan insansız hava araçları geliştiriyor, yerli ve milli otomobilimiz TOGG ile mobilitede çığır açıyor, büyük kızıl bayrağımızı 2019’da dalgalandırıyoruz. Türk Astronot ve Bilim Misyonumuzla uzaya gideceğiz.”

’73 BİN GENÇİMİZE 6,2 MİLYAR LİRA DESTEK SAĞLADIK’

Bakan Kacır, temel bilimler, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında üniversite eğitimine devam etmek isteyen gençlere lisans eğitimleri süresince burs desteği sağladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Lisans ve lisansüstü öğrencilerimize yönelik burs ve destek programlarımız kapsamında 2018 yılından bu yana 73 bin gence 6,2 milyar lira destek verdik. Projelerini girişime dönüştürmek isteyen gençlerimizi de unutmadık. TÜBİTAK Girişimcilik Destek Programı (BiGG) ile gençlerimizin üniversite çağındaki projelerini girişime dönüştürmelerine yardımcı olduk. “Fırsatlar sağlıyoruz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 21 gün önce uzaya giden ve bugün dünyaya dönen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile görüntülü sohbet etti. Bakan Fatih Kacır, “Evet Alper Bey, hayranlıkla geldiniz. Sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Sizi tebrik ediyoruz. Nasılsınız, her zamanki gibi harikasınız. Sizinle gurur duyuyoruz. Gurur duyuyoruz” dedi. Türkiye’nin uzay bilimi misyonunu hayata geçirerek Türk milleti için tarihte yeni bir sayfa açacağız.” “Siz açtınız. Başardığınız misyon, onlarda büyük bir heyecan ve coşku yarattı” dedi.

GEZERAVCI DUYGULARINI PAYLAŞTI

Alper Gezeravcı, “Ben müsaitim Sayın Bakanım. Öncelikle tüm çalışmalarını buraya taşıyan tüm katılımcılara sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ülkemize daha fazla başarı getirecek çalışmalar yapacağız” dedi. 6 gün daha kaldık. Bizim için büyük bir şanstı. Aslında planladığımız görev devam ettiği sürece haberleştik. Hep haberleştik.” “Siz süreci takip ettiniz. Planladığımız tüm faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Havanın uygun olduğu bilgisini aldıktan sonra transfer sürecimiz onaylandı. Öncelikli kargolarımız ve test setlerimiz soğuk hava deposuna alındıktan sonra iniş planlandı.”

Tören sonunda dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

Adem AKALAN- Aslı DURAN/ANTALYA,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu