Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi önünde: ‘Rejimin tasfiyesi ile karşı karşıyayız’

Yargıtay 3. Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararının uygulanmaması yönünde karar vermesi ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının yansımaları sürüyor. .

CHP, Yargıtay’ın kararına tepki olarak bugün Anayasa Mahkemesi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada bulunan CHP Kümelenme Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın şu ifadeleri kullandı:

“Bu bir yargı darbesinden öte, açık ve derin devlet krizidir. İki kurum arasındaki çatışma, yasama-yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığının çoktan ortadan kalktığını açıkça ortaya koymuştur.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın yargı krizine ilişkin bu sabah yaptığı açıklamalar ortaya çıkınca “Erdoğan liderliğinde bir ayaklanma olduğunun anlaşıldığını” söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL: YARGI KRİZİ

Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi huzurunda şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı ve bugün sabah 10’a kadar ambargo uygulanan ifadeler hukuki bir krizdi. Ancak bugün sabah 10’da Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları dinlendikten sonra bunun anayasal rejimin ortadan kaldırılması olduğu ortaya çıkıyor. Erdoğan’ın liderliğinde bir ayaklanmayla karşı karşıyayız.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu