Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “150 yıldır yürüdüğümüz yola, izlediklerimize, kurduklarına sahip çıkmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz.” Bu kelimeyi kullandı.

Özel, Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Abidinpaşa Konağı Milli Emek Müzesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Abidinpaşa Konağı’nın tarihi sürecini dijital ve modern olanaklarla gençlerin kullanımına sunanlara teşekkür etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur” sözlerini hatırlatan Özel, “Bazıları farklı bir Ankara hayali kuruyor. Ankara’nın ve devletin köklü kurumlarını İstanbul’a taşımanın hayalini kuruyorlar. Ankara’ya burun kaldırıyorlar çünkü burası Ankara’nın.” “Gazi’nin Ankara’sı, onun büyük vizyonu olduğunu biliyorlar ve cumhuriyetin kurucu kadrolarına yönelik düşmanlıkları ve cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlerle yaşadıkları çelişkilerle bunu aşındırma telaşı içerisindeler.” söz konusu.

Anayasanın ve millet iradesinin savunucusu olduklarını belirten Özel, “150 yıldır yürüdüğümüz yola, izlediklerimize, kurduklarına sahip çıkmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uzun uzun diyoruz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” açıklamayı yaptı.

CHP’li belediyelerin dürüstlük, saflık, şeffaflık ve kamu hizmeti anlamına geldiğini belirten Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Müze elbette yeşil, orman, insan demektir, sosyal tesislere önem vermek demektir. Park ve bahçelere önem vermek demektir. Sosyal yardımlara önem vermek demek popülist belediyecilik yapmak demektir. Sadece sosyal tesislere önem vermek demek değildir. ilgilenmesi gerekenler, örneğin eksik olan alanlara önem vermek anlamına gelir.” “Caminin temizliği, bakımı, okulun boyanması demek. Geçim sıkıntısı çekenlere önemli bir sosyal yardım sağlanması demek.”

“Tüm adaylarımıza kefiliz”

Dün parti genel merkezinde emeklilerle buluştuklarını hatırlatan Özel, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yaptığı yardımlardan bahsetti.

Ankara’daki tüm CHP’li belediye başkanlarıyla gurur duyduğunu ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Herkese söylüyorum, insanlar nereye nereye gidiyor, bir düşünün? Nereyi hayal ediyorlar? Göç alan il ve ilçeler Cumhuriyet Halk Partisi’nin idaresinde; insanların göç etmek, ayrılmak istediği yerler başkaları tarafından yönetiliyor. Peki herkesi Çankaya’ya getirebilir miyiz? Herkesi Yenimahalle’den yapabilir miyiz? Herkes Karşıyakalı Kadıköy’de yaşayabilir mi? Hayır. Ama 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partili belediyelere oy verirseniz, bu kadar popülist belediye başkanları ve bu iyiler ilçenize, ilçenize, şehrinize hizmetler gelebilir.

Tüm adaylarımıza kefiliz. Ayrıca ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olacak belediyeler de mevcut belediye başkanlarımızın deneyimlerinden ve Kardeş Belediyecilik uygulamalarından yararlanacak. Avrupa’da ve dünyadaki Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi akrabaları tarafından yönetilen şehirlerle kardeş belediye olacaklar ve o şehirler, yakında Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği bu güzel şehirlere benzemeye başlayacak. “Yeşil, huzurlu, dayanışma içinde şehirler için tüm yol arkadaşlarımızdan desteklerinizi bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu