Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan faiz ve enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Vilayet Müşavere Meclisi Toplantısı’nda konuşuyor.

Ekonomiye ait net iletiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Faizde tek haneye indik mi indik. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. Merak etmeyin enflasyon da inecek.dedi.

Buradan yatırımcılara sesleniyorum. diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Size yatırım kredisi vermede kamu bankaları var.Yatırım kredisiyle hedefimiz; yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkelerin arasına ülkemizi sokacağız. açıklamasında bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Ekim ayı sonunda Konya’da Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi. Genç karatecilerimizin 12 madalya kazanarak göğsümüzü kabarttığı bu aktiflik son derece başarılı geçti. Tüm Konyalı kardeşlerimi başarılı mesken sahiplikleri hasebiyle tebrik ediyorum.

Modern spor altyapısı ve elde ettiği deneyimle Konya’nın memleketler arası spor tertiplerinin vazgeçilmez adreslerinden olacağına inanıyorum. Biz de bu bahiste kentimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.

Konya’nın bizim siyasi gayret tarihimizde özel bir yeri var. Türkiye’nin en güçlü en sancılı yıllarında Konya, yerli ve ulusal duruşuyla ebediyen kendinden kelam ettirmiştir. Sizler, 12 Eylül’den 28 Şubat’ın karanlık günlerine kadar halinizi ulusal iradeden yana koydunuz. Merhum Erbakan Hoca’mıza her vakit sahip çıkan Konya, AK Parti ile tecessüm eden yeni siyaset anlayışının da kalesi olmuştur. Her ne kadar Erbakan Hoca’nın varisleri tıpkı istikamette yürümemişse de biz AK Parti’mizle yeni bir periyodu başlattık ve Türkiye’nin bir numaralı partisi olduk. Şu anda da Türkiye’nin en güçlü partisi olarak bu gücümüzü ülkemizin geneline yaymak suretiyle yolumuza devam ediyoruz.

Biz sevdamızı lafta bırakmıyoruz, eserlerimizle ortaya koyuyoruz. Kamu yatırımlarından esasen Konya’mız her vakit hak ettiği hissesi alıyor. Geride kalan 20 yılda kentimize toplam yatırımımız 80 milyar lira oldu. Eğitimden sıhhate, adaletten güvenliğe, ulaştırmadan tarıma, endüstriden gençlik ve spora her alanda kentimizi tarihinin en büyük yatırım atılımıyla tanıştırdık. Benim Konyalı vatandaşlarım birinci sınıf hizmetlere kavuşsun diye içtenlikle çaba gösterdik. Yatırımlarımız sayesinde Konya AK Parti’nin eser siyasetinin sembol kentlerinden biri olmuştur. Konya birebir vakitte gönül belediyeciliğinin beden bulduğu kentlerimiz ortasındadır. Dünya belediyeler birliği başkanlığını yürüten Konya, belediyecilikte örnek bir model ortaya koymuştur.

Bugün 3 şehidimiz var fakat onların kanları yerde kalmayacak. Kardeşlerim dünyada, askerine Mehmet ismini veren öbür ülke yoktur. Bu, sevgililer sevgilisi Peygamber’imizin isminden geliyor. Buralara o denli kolay kolay gelinmedi. Bunun için bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir vakit bu din düşmanları, bu kafir zümresi bitiremez. Ve bunu bilerek, buna inanarak biz bu yolda yürüyoruz ve bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Kardeşlerim, AK Partili belediyeler her alanda kendileriyle yarışmaktadır. Konya kendisine verilen her emeğe ziyadesiyle karşılık veren bir kenttir. Bugün Mevlana Meydanı’nda 100 bine yakın Konyalı orayı doldurdu.Mevlana Meydanı her geçen gün daha da güzelleşiyor.

Bugün kentimizi ülke ve dünya çapında öne çıkartacak yeni eser ve hizmetlerin resmi açılışını gerçekleştirdik. Bakanlıklarımızın, kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin ve özel dalımızın kentimize kazandırdığı toplam yatırım pahası bu açılışta 18 milyar 466 milyon lira oldu.

Biz yatırımları, altyapı üstyapısıyla birlikte yaparız. Biz günü kurtarmanın peşinde değiliz. Biz Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirme sıkıntısındayız. Tüm planlarımızı bu anlayışla yapıyoruz. Bölgemizde ve global ölçekte yaşanan her gelişme, bizim muhalefete karşın uyguladığımız siyasetlerin haklılığını teyit ediyor. Bay Kemal yıllarca bizim kent hastanelerimizi eleştirdi. SGK’yı batıran sensin. Sıhhatle ilgili yatırımlarımızı daima lisanına doladı. Bay Kemal’in kötülediği bu tesisler koronavirüs salgınında kritik roller üstlendi. Vatandaşlarımızın birinci sınıf hizmet aldığı yerler oldu. Birebir basiretsizliği Rusya—Ukrayna krizinde de yaşadık. Savaş birinci patlak verdiğinde Bay Kemal ve arkadaşları bizi yanlış hareket etmekle suçladılar. Sonuçta Türkiye istikrarlı siyasetiyle hem krizden çok az etkilendi hem de tüm dünyanın takdirini kazandı.

Enerji krizi sebebiyle Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceklerini düşünürken biz içimiz rahat formda kışa giriyoruz.

 

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu