Haber

Fatih Erbakan: İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Baskını Kabul Edilemez

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yine Refah Partisi olarak işgalci İsrail’in Milli Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’yı işgalinin hiçbir şekilde meşru olmadığını en yüksek sesle ifade ediyoruz. kabul edilebilir ve bu girişimi kınıyoruz.”

Yine Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, İsrail polisinin Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Fatih Erbakan, “İsrail polisi nezaretinde yıkımı anmak için her yıl düzenlenen yas ve oruç günü olan ‘Tisha Be Av’ bahanesiyle Yitzhak ile birlikte ilk kıble biziz. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Wasserlauf’un Mescid-i Aksa’yı basması kabul edilemez. Ben Gvir’in “İsrail halkının geri dönüp gelebileceği en değerli yer burasıdır.” Bu baskının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, “egemenliğimizi gösterin” ifadesi olayın vahametini gözler önüne seriyor. Milli Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in ‘yargı reformu’ kapsamındaki hamlesi, koalisyon hükümetinin dikkatini dağıtmaya ve ‘yargı reformu’ yasasını unutturmaya çalıştı.Müslüman ülkelerin yöneticileri başta olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçmesi ve bir adım atması gerekiyor. kutsal yerlere yönelik baskın ve saldırıların durdurulması ve bu tapınakların uluslararası hukuk çerçevesinde korunması yönünde acil karar alınması. Yine Refah Partisi olarak işgalci İsrail’in Milli Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu en yüksek sesle ifade ediyor ve bu girişimi kınıyoruz.”

– Ankarakarsiyaka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu