Ekonomi

Kayseri Çemeni Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi

Kayseri çemen otu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescil edilmiştir.

Kayseri Ticaret Odası’ndan (KTO) yapılan yazılı açıklamaya göre KTO, kentin yöresel lezzetlerinden biri olan çemen otunu tescil ettirerek kente getirdiği coğrafi işaretli ürün sayısını 13’e çıkardı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, kentte en çok coğrafi işaret tescili alan kurum olarak Kayseri’yi gastronomi turizminde en çok tercih edilen illerden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gülsoy, kayıt süreciyle ilgili şunları kaydetti:

“İlimizle özdeşleşen pastırma, sucuk ve mantının ulusal tescil içeriklerini yenileyerek bu ürünlerin Avrupa Birliği tarafında ruhsat başvuru sürecini başlattık. Ayrıca bu ürünlerin ruhsat başvuru sürecini de başlattık. Avrupa Birliği tarafında ayrıca yalama, katmer, tandır böreği, kurşun aşı, nevzin, yağlı mantı, tepsi mantı gibi ilimizin yöresel lezzetleri, fırın ağız kebabı için coğrafi işaret tescilleri alarak çalışmalarımızı koruma altına aldık. Son olarak başvuru yaptığımız Kayseri çemeninin coğrafi işaret tescili ile kurum olarak tescilli eser sayımızı 13’e çıkardık.İlimize hayırlı olsun, sucuk tescil işlemlerine devam edeceğiz. dolma ve börek aşısı.”İlimize özel ürünlerimizin coğrafi işaret etiketi almış olmasının, Kayseri’nin tanıtımında ve sisteme dahil olan üretici firmaların itibarında değerli bir rol oynadığını belirtmek isterim. Bu nedenle coğrafi işaretli ürün sistemine dahil olan firma sayısının artırılması büyük değer taşıyor.”

Başkan Gülsoy, Talas Zincidere kuru kaymağı ve Kayseri çemeninin tescillenmesiyle Kayseri’ye ait coğrafi işaretli ürün sayısının 28’e ulaştığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu