Haber

Kocaeli ulaşımına yeni bir soluk geliyor

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden Dilovası Devlet Hastanesi’ne güvenli ve konforlu ulaşım için 935 metre uzunluğunda yeni duble yol ve 212 metrelik viyadük inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Önder Büyükakın’a. Şahin Talus, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ekrem Sıtar ve Millet İttifakı Dilovası Belediye Başkanı Adayı Ramazan Ömeroğlu da eşlik etti. Teknik ekipten bilgi alan Önder Büyükakın, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Dilovası’ndaki Kömürcüler OSB’yi kaldırdığımız gibi Devlet Hastanesi’ne ulaşım sorununu da çözüyoruz.”

“HASTANEYE DAHA KISA SÜREDE ULAŞILACAK”

Eynerce Deresi üzerinden geçecek viyadük projesi hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, “Dilovası’nda ne yapacağımıza karar verirken bölgede istişarelerde bulunuyoruz. Belediye başkanımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve sahayla yaptığımız incelemelerde en önemli taleplerden birinin hastaneye ulaşmak için çok yürümek zorunda kalmamız olduğu belirtildi. Bu projenin tamamlanması halinde büyük memnuniyet duyacağımızı öğrendik. Ve arkadaşlarımız burayı projelendirmeye başladılar. Projenin hayata geçmesiyle Dilovası Devlet Hastanesi’ne ulaşım daha güvenli ve konforlu hale gelecek. “Çift yol ve ardından gelen viyadük tamamlandığında hasta ve yakınları İstiklal Caddesi üzerinden hastaneye daha kısa sürede ulaşacak” dedi.

“DİLOVASI MUTLU OLACAK”

Hayata geçirilen projenin büyük bir yapım olduğunu belirten Lider Büyükakın, “Bu projenin KDV hariç 140 Milyon TL civarında bir bütçesi var. Geçmişte bu ilaçları hükümetler üretiyordu. Artık Büyükşehir Belediyesi güçlü bir yapı olarak bunu kendi imkanlarıyla yapabilir hale geldi. Bu köprünün ulaşımı sayesinde hastaneye ulaşım kolaylaşacak, Dilovası daha da keyifli hale gelecek. Daha önce en büyük taleplerden biri Kömürcüler OSB’nin kaldırılmasıydı. Kimseyi mağdur etmeyen bir analizle bunu başardık. Maden işçilerinin OSB’sini kaldıracağımızın sözünü verdik. Bunu da kaldırdık. İnşallah her geçen gün daha keyifli hale gelen bir Dilovası’nı, her geçen gün daha keyifli hale gelen bir Kocaeli’yi inşa edeceğiz. Temel amacımız vatandaşlarımızın mutlu olması, çocuklarımızın mutlu ve huzurlu olmasıdır. Allah güç ve kuvvet verdiği sürece çabalamaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu