Haber

Mansur Yavaş: ‘Oğulları flaşörlü araba kullanmaya alıştı, bize ahlak dersi vermeye çalışıyorlar’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sakarya ‘içinde; “Oğulları flaşörlü araba kullanmaya alışmış. Onlar ayrıcalıklı işlerde çalışmaya alışmış. Bize ahlak öğretmeye çalışıyorlar. Okşanlar ve Kerimcanlar kızların yanına gidiyor. türkiye Türkiye’de neler oluyor ve bu adamlar bize ahlak dersi vermeye çalışıyor. Bu nedenle bu hükümet kendini tüketti. Ekonomi Bakanlardan biri gidiyor, diğeri geliyor. Merkez Bankası başkanlarından biri gidiyor, diğeri geliyor. Deniz bitti. Yapabilecekleri bir şey yoktu” dedi.

Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte. SakaryaSlow’ta bir miting düzenleyerek şunları söyledi:

“Bütün Sakarya burada toplanmış kararını vermiş. Manisa’dan selamlar. Türkiye’nin karar verdiği, yönetim değiştirdiği ortada. İktidara Millet İttifakı’nı getiriyor. Biz aday olduğumuzda ibretlik bir ortam vardı. 2019’da Ankara. Ankara 25 yıldır Ankara’nın lideri. spor Kulüp, televizyon kaynaklarını oğullarından birine devreden, vatandaşı sürekli aşağılayan, kutuplaştıran, oy alma yolunu seçen bir yönetim anlayışına sahipti. Herkes biliyordu. ‘Çalıyor ama çalışıyor’ dediler. Muhafazakar kesime bunu kabul ettirdiler. Siyasi söylemlerle muhafazakar kitlenin gözlerini yumdular ve halkın haklarını paylaşma yolunu seçtiler. İşe geldik, yolda tüm yardımları keseceklerini söylediler. Hiçbir yardım kesilmedi, on kat arttı. Geldiğimizde 158 bin aile vardı, şimdi hem pandemi nedeniyle hem de ekonominin hükümetin kötü yönetimi nedeniyle 200 bin aileyi aştı. İki yıldır Ankara’ya doğal gaz veriyoruz. 18 aydır bir kilo et parası yatırıyoruz. Ankara’da kimseyi aç, aç bırakmayız. Güzel ülkemizde seçimden sonra da aynısı olacak. ‘Ankara daha da kötüleşecek’ diye korkuyorlardı. Değişti mi yoksa kötü mü oldu? İnşallah hükümeti de değiştireceğiz.

“85 MİLYON OLUŞTURUYORUZ. 65 MİLYON OYDAN OY İSTİYORUZ”

Seçime gidiyoruz, seçim konuşulmuyor. Bu gençler artık geleceklerini hayal edemiyorlar. Bu gençler iş arıyor, okurken iş bulacakları belli, belli ailelerin çocukları… Dümenleri yeterli, sistemleri iyi. 20 yıl önceki durumdan şimdiki duruma baktığınızda, yani yöneticileri, özellikle hepsinin konutları, araçları, kıyafetleri, kıyafetleri, yaşamları değişti. Gelirken, ‘Bir lokma, bir hırka, dünyayla işimiz yok, millet için geliyoruz. Onları zengin edeceğiz, rahat yaşatacağız, onlara cenneti vadedeceğiz. Sanki cehennemdeler. Bir genç bir şey istediğinde bu sözlerle ilgilenir. Bu gençler her şeyin en iyisine layık. İşin, telefonun ve villanın en iyisine layıktır. Sadece oturacak mısın? Vatandaşı görmeyen, ‘soğan pahalı’ deyince ‘soğan kafalı’ lakaplı, ‘et pahalı’ denilince terörist denilen, toplumumuzun yarısını terörist yapan bir zihniyet var. Hiç itiraz etmeyeceksin, ne derse desinler ‘güle güle’ diyeceksin. FETÖ’yü ayağa kaldırıyorlar, siz onlara karşı çıkınca da en çok size hakaret ediyorlar. O zaman FETÖ kötü, ‘neden bize bu yanlış demiyorsun’ diyorlar. Çözüm süreci başlıyor, ‘Bu olamaz, yanlış yapıyorsunuz’ deyince ‘kanla besleniyorlar’ diyorlar. Sonra bir başkanlık yüzünden dağılıyorlar, bu sefer ‘Hepsini asalım, keselim, neden bizimle değilsiniz’ diyorlar. Kendilerine oy vermedikleri için tüm Kürt vatandaşları PKK’lı olarak adlandırmaya başlıyorlar. Biz 85 milyonun tacıyız. 65 milyon seçmenden oy istiyoruz. Seçim yaklaşıyor. Şimdi bile ‘bu devleti teröristlere bırakmayacağız’ değil mi, ‘Türkiye’de 85 terörist kaldı’? Yalan mı söylüyorsun? Size oy vermeyenlerin yüzde 55-60’ını da mı terörist sayıyorsunuz? Bir ülke vatandaşlarına terörist muamelesi yapamaz.

“OKSANLAR, KERİMCANLAR GİRLA’YA GİDİYOR, ERKEKLER BİZE ETİK DERSİ ÖĞRETMEYE GİDİYOR”

Ekrem Bey’e seçimi kaybettirmek için AK Parti’ye oy istemek için 33 askerimizin katledilmesinin planlandığı Bingöl’de “AK Parti’ye oy verin, Binali’ye oy verin” demediler mi? İstanbul seçimleri? Yeterli değildi. Zaten konuştuklarını biliyoruz. Abdullah Öcalan adlı bebek katilinden mektup getirip devlet televizyonunda AK Parti’ye destek olun diye konuşturmadılar mı? Aslında başından beri bunu söylüyorlar. ‘İktidarda kalmak için gerekirse rahip kıyafeti giyeriz’ diyenler onlar değil mi? HDP’nin olduğu yerde biz olamayız dedi. Ne bakanı? Bakanı HDP’ye vermediniz mi? Her şey kendimize helaldir, başkasına haram değildir. Ankara’daki gibi göz boyadılar. Pes etme. 25 yıldır solcu oldukları için seçimi kazandılar. Bu arada Ankapark’a 16 katrilyon eşya gömüldü. Ankara’da çok para boşa gitti. Neden? Bu konular konuşulmasın diye. Şimdi bunların konuşulmasının sebebi iktidardan ayrılmak istememeleri. Oğulları flaşlı arabalarla araba kullanmaya alıştı. Ayrıcalıklı işlerde çalışmaya alışkınlar. Bize ahlak dersi vermeye çalışıyorlar. Okşanlar ve Kerimcanlar kızlarla gidiyor. Türkiye’de neler oluyor ve bu adamlar bize ahlak dersi vermeye çalışıyor. Bu nedenle bu hükümet kendini tüketti. Ekonomi Bakanı’nın biri gidiyor, diğeri geliyor. Merkez Bankası yöneticilerinden biri gidiyor, diğeri geliyor. Deniz bitti. Yapacakları bir şey kalmadı.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu