Haber

Murat Kurum Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti

Murat Kurum Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti

İSTANBUL – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Başakşehir’deki İkitelli Organize Sanayi Sitesini ziyaret etti. Sanayicilerle bir araya gelen Kurum, “Hedefimiz buradaki 10 milyar dolarlık ihracatı kısa sürede önce 15 milyar dolara, ardından 20 milyar dolara çıkarmak.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Başakşehir’deki İkitelli Organize Sanayi Sitesini ziyaret etti. Sanayicilerle bir araya gelen Kurum, “Hedefimiz buradaki 10 milyar dolarlık ihracatı kısa sürede önce 15 milyar dolara, ardından 20 milyar dolara çıkarmak.” söz konusu. Sanayicilerin taleplerine de değinen Kurum, “Ekonominin lokomotifi İstanbul anlayışını tüm sanayi kuruluşlarımızda yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicimize, üreticimize destek olmayı sürdüreceğiz,” dedi. daha önce yaptığımız gibi.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, hayata geçirecekleri yeni lojistik merkezleri ve Mahmutbey Kavşağı düzenlemesiyle trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Kurum, “Bunun için 6 yeni lojistik üs kuracağız. Bu lojistik üsler şehrin kuzeyinde, Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde olacak. Şehre girecek tır trafiği doğrudan Tuzla’dan İstanbul’a alınacak. Mahmutbey Kavşağı’na giriş ve çıkış çile haline geldi. Burada “Türkiye’de çok önemli bir proje hazırladık ve bu projeyi öncelikli işler arasına koyarak hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz.” İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kurum, bununla ilgili projelerin hızla hayata geçirileceğini söyledi. İstanbul’da sanayinin depreme hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Kurum, “Üretimimizi güçlü tutup artırmamız lazım ama bir yandan da Bir yandan da depreme dayanıklı hale getirmemiz lazım. Bunun için sizinle birlikte çalışacağız. Çünkü İstanbul olmazsa Türkiye olmaz. İstanbul’da yaşayacağımız bir felaket, İstanbul’da yaşayacağımız bir sorun ülkemizi ve ülkemizin geleceğini etkileyecektir. Bu bir milli güvenlik sorunudur ve terörle mücadele kadar önemlidir. Onun için İstanbul sanayisini her zaman canlı tutmak zorundayız. Eğer İstanbul’un üretimini ayakta tutmazsak ülkenin üretimi düşecek, çökecek. Dolayısıyla konutlarda nasıl bir dönüşüm hayal ediyorsak, sanayide de bir dönüşümü projelendirip hayata geçiriyorsak, sanayide de aynı anlayışla sizlerle el ele verip, birlikte güçlü bir sanayiyi, dirençli bir sanayiyi İstanbul’umuza getireceğiz. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu