Sağlık

Müzisyen Yalçın Bostancı Akciğer Nakli Bekliyor

Müzisyen Yalçın Bostancı, akciğer nakli ile hayata döneceği günlerin hasretini çekiyor.

Yeni müziği “Beyaz Güvercin” ve klibi ile adından söz ettiren Yalçın Bostancı, hastalığıyla da uğraşıyor. Akciğer organ nakli beklediğini belirten Bostancı, “Organ beklerken hayat devam ediyor ve ben hedeflerim için çalışıyorum. Hayatta kalmanın en iyi yolu bir amaca sahip olmaktır. Bundan daha iyi motive edici bir şey düşünemiyorum.” açıklamasını yaptı.

Nakil Bekleyen Hastalara Yardım Edin

Müziğimin beni ayakta tutan bir tutku, ruhunun gıdası olduğunu söyleyen sanatçı Yalçın Bostancı, “3 yıldır IPF yani Akciğer Sertleşmesi ile uğraşıyorum. Bu çaresi olmayan hastalığın tek çaresi Akciğer Nakli. Ben de diğer hastalar gibi organ nakli içindeyim. Hastalığım ve organ nakli bir imdat çığlığı değil; Organ bekleyen yüzlerce uygun insan için farkındalık yaratmak. Her gün birilerinin annesi, birilerinin babası, çocuğu, kardeşi organ bekliyor. Bu insanlar için geçim kaynağı olmak güzelliklerin en büyüğü olsa gerek. Akciğer, kalp gibi organların bağışlanması pek bilinmiyor. Bu konuda diğer hastaların adına ses olup haykırmak istiyorum. İhtiyaç sahibi birinin kalp atışında, nefesinde yaşayabilir, bir nefeste can olabiliriz.” Söz konusu.

Beyaz Güvercine Destek

Başta Yalçın Bostancı’nın kuzeni, senarist Çağla Kızılelma, usta oyuncu Şevket Çoruh ve Kızılcık Şerbeti dizisinin yönetmeni Hakan Kırvavaç olmak üzere ünlü arkadaşları, Ketche’nin desteğiyle Beyaz Güvercin’e unutulmaz bir klip çekti. Ketche’nin teknik desteğiyle, yönetmenler Reha Gazioğlu ve Ufuk Karakavak’ın yönettiği, Şevket Çoruh’un Baba Sahne’nin açılışını yaptığı “BEYAZ GÜVERCİN” klibi, akciğer organ nakli bekleyenlerin sesi oluyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu