Haber

Selçuk Özdağ kimdir? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli? Selçuk Özdağ hayatı ve biyografisi!

Gündemdeki isimlerden biri olan Selçuk Özdağ ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar, sık sık karşılaştığı isim Selçuk Özdağ’ın hayatını araştırıyor. Peki Selçuk Özdağ kimdir? Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli? Selçuk Özdağ hayatı ve biyografisi! Detaylar burada.

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Ağustos 1958’de Keskin ilçesine bağlı Konur Köyü’nde doğdu. Babasının adı Halil, annesinin adı Hatice’dir.

İlk ve orta öğrenimini Ankara İncirli İlkokulu ve Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi ve Manisa Gençlik ve Spor Türkiye Bilimler Akademisi mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı’nda 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında doktorasını tamamladı. 2012 yılında Doçent oldu.

1987 yılında meslek hayatına başlayan Selçuk Özdağ, milletvekili seçildiği 2011 yılına kadar çeşitli kurumlarda çalıştı.

Gençliğinden itibaren hep siyaset ve sosyal bilgilerle uğraşan Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın 1975 yılında Manisa Ülkü Ocakları’nda genç bir üniversite öğrencisi olarak başlayan siyasi faaliyetleri, aktif rol aldığı Büyük Birlik Partisi’nin (MKYK, MYK, YİK) çeşitli kademelerinde 17 yıl devam etti. Haziran 2010’da Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü üzerine BBP’den istifa etti.

11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. dönem Manisa Milletvekili seçildi. Bu dönemde TBMM çatısı altında birçok kurulda üyelik (Milli Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu, Çevre Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği) TBMM Türkiye Macaristan Türkiye Kosta Rika Orta Parlamento Dostluk Kümesi Başkan Yardımcısı, TBMM Türkiye Özbekistan Meclis Ortası Dostluk Kümesi Başkanlığı görevini yaptı.

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde 25’inci Dönem Manisa Milletvekili olarak TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 1 Kasım 2015’te yapılan genel seçimlerde 26’ncı dönem Manisa MV’si olarak yeniden TBMM’deki yerini aldı. Ekim 2019 tarihine kadar Türk Dili ve Edebiyatı Derneği Manisa Şube Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

TBMM Darbeleri Araştırma Kurulu Üyeliği, TBMM Soma Maden ve Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği ve TBMM FETÖ Darbe Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 12 Eylül 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa etmiştir. 12-12-2019 tarihinde kurulan Gelecek Partisi Kurucular Meclisinde, Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısıdır.

Selçuk Özdağ’ın yayınlanmış 6 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır. haberler Yazıları internet sitesinde yayınlanmaktadır. Atletizm, Basketbol, ​​Badminton, Kickboks branşlarında antrenörlük ve hakemlik sertifikalarına sahip olup, Atletizm, Futbol, ​​Boks gibi sporlarla uğraşmıştır.

Doç. İki kız babası olan Dr. Selçuk Özdağ’ın Ahmet Mete adında bir torunu vardır.

erdekajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu