Haber

Sudan’da saldırıya uğrayan AB Büyükelçisinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Çatışmaların yaşandığı Sudan’da saldırıya uğradığı bildirilen Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisinin durumunun uygun olduğu ve görevine devam ettiği belirtildi.

AB’nin İrlanda Büyükelçisi Aidan O’Hara’nın Hartum’daki konutunda uğradığı saldırıda ağır yaralanmadığı açıklandı.

İrlanda basınına göre İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Büyükelçi O’Hara ciddi şekilde yaralanmasa da bu saldırı, koruma yükümlülükleri gerektiren Viyana Sözleşmesi’nin ciddi bir ihlalidir. diplomatlar.” söz konusu.

İrlanda Dışişleri Bakanlığı da Büyükelçi O’Hara ile sürekli temas halinde olduklarını duyurdu.

AB yetkilileri ise Hartum’daki AB diplomatik misyonunun güvenlik durumunun değerlendirildiğini, bu aşamada herhangi bir tahliye kararının bulunmadığını, misyonunun başında büyükelçinin olduğunu belirtti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün gece AB’nin Sudan Büyükelçisi’nin konutunda saldırıya uğradığını açıkladı.

Sudan’ın başkenti Hartum ve çeşitli kentlerde 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Güçlendirme Güçleri (HDK) arasında silahlı çatışma çıktı.

Ordu ile HDK arasında, “HDK’nın orduya tam katılımı”nı öngören askeri güvenlik reformu konusunda son aylarda yaşanan çekişme sıcak bir çatışmaya dönüşmüştü.

Çatışmada can kaybının 185’e ulaştığı, 1800’den fazla sivil ve askerin yaralandığı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu