Haber

Taşova Çambükü Köylüleri OSB İnşaatını Asfalt Sürerek, Buğday Atarak Protesto Ettiler: “Bu Cevizler 20 Yılda Büyüdü Sayın Valim…

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyü sakinleri, mera alanları üzerine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yapımını asfalt sürerek ve buğday atarak protesto etti. Bir köylü, inşaat için kökünden sökülüp kesilen ceviz ağaçlarının önünde, “Çambükü’ndeki rezalete bakın. Bu ceviz ağaçları 20 yılda büyüdü, 20 yılda bu hale geldi. Sayın Vali onları kara toprağa gömdü” dedi. Bir saat içinde Arazi sıkıntısı çekiyoruz, Vali oturduğu yerin derdinde, Nedir bu zulüm, Türkiye Cumhuriyeti duysun.

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyü halkı, bir süredir mera alanları üzerine yapılması planlanan OSB’ye karşı mücadele veriyor. Köy halkı bugün ağaçların kesilmesini protesto etti. Köyün girişinde asfalt sürerek yola buğday atan köylüler, jandarma ve polis ekipleri arasında zaman zaman gerginlik ve arbede yaşandı. Bazı köylüler gözaltına alınırken, diğerleri de yaralandı.

Bir köylü, kökünden sökülmüş ağaçların önünde şunları söyledi:

“ARAZİ AÇISINDAN BİZ, VALİ OTURMA KONUSUNDA”

“Çambükü’ndeki rezalete bakın. O ceviz ağaçları 20 yılda büyüdü, 20 yılda bu hale geldi. Sayın Vali 1 saatte kara toprağa gömdü. Valinin nesi var? Arazi sıkıntımız var. vali koltuk derdinde.Bu zulüm nedir? Türkiye Cumhuriyeti duysun.Cumhurbaşkanımız duysun.Sesimiz duyulsun.”

Bir başka köylü de kesilen ve kökünden sökülen ceviz ağaçlarını işaret ederek “50 yıllık ceviz ağaçları” dedi.

Çambükü Köyü Hak Arama Platformu sosyal medya hesabından yapılan yayında; “Keşfin sonucunu beklemeden yeniden ağaçlarımızı sökmeye başladılar. Allah’ı sevenler bu duruma el atsın. Böyle siyaset yapılamaz” ifadesi kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu