Ekonomi

Ticaret Bakanlığı’ndan otomotiv firmalarına ceza

Ticaret Bakanlığı, 5 ay 6 bin kilometre düzenlemesi kapsamında yapılan denetimler sonucunda 15 milyon lirayı aşkın idari para cezası uyguladığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kamuoyunda 6 ay 6 bin kilometre yönetmeliği olarak bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında 2023 yılı Ocak ayında Bakanlığımızca denetimlerin daha önce de yapıldığı belirtildi. 2. el motorlu kara taşıtları ticareti yapan yetkili otomobil galerileri ve oto galerileri.

Yapılan kontroller sonucunda İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Kayseri, Bursa, Konya, Erzurum, Kocaeli, Balıkesir, Antalya’nın da aralarında bulunduğu toplam 36 işletmeye 15 milyon 905 bin lira idari para cezası verildiği belirlendi. , Antalya, Sakarya, Eskişehir, Denizli ve Manisa. belirtildi.

Başvuru 1 Temmuz’a kadar geçerli

Denetimlerin devam edeceği belirtilen açıklamada, uygulamaya aykırı hareket eden işletmelerin cezalandırılacağı belirtildi.

İkinci El Motorlu Taşıtların Ticaretine Dair Yönetmelikte 16 Ağustos 2022 tarihinde yapılan düzenlemeye göre, ticari faaliyet kapsamında otomobil ve kara taşıtlarının pazarlanması veya satışı ancak 6 ay ve 6 bin Bu araçların ilk ruhsat tarihinden itibaren kilometreler geçmiştir. Başvuru 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacaktır.

iscehisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu