Haber

Ürdün vatandaşlarına Lübnan’a seyahat etmemelerini tavsiye etti

Ürdün, vatandaşlarına bölgedeki “istisnai koşullar” nedeniyle Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı, Ürdün vatandaşlarına bu dönemde kesinlikle gerekli olmadıkça kardeş ülkemiz Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye ediyor” denildi. ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Bölgenin genelinde tanık olunan istisnai koşulların göz ardı edilemeyeceği” ifade edilerek, seyahat uyarısının Lübnan’daki resmi makamların açıkladığı hazırlıklar ve acil durum planlarına dayanılarak yapıldığı belirtildi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı gerçekleştirirken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den yapılan baskınlarda 326’sı asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de El Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esirin bulunduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 643 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusu, 26 Ekim’den itibaren sınırlı kara operasyonlarını Gazze’ye genişletmeye başladı ve hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

haber-cardak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu