Haber

Uyuduğu aracın enkazında kaldı, 30 saatte kurtarıldı.

Uyuduğu minibüste depreme yakalanan Gülnaz Er (43), park ettikleri apartmanın çökmesi sonucu araçta sıkıştı. Konya UMKE ekipleri Er’i 30 saat uyanık tutarak diğer ekiplerle birlikte kurtardı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı. UMKE Sorumlusu Ömer Göksu, “Aracın farlarını ya da elimizdeki ışıkları kapattığımızda yanından ayrılacağımızı sandı ve bağırmaya başladı. Bizi çok etkiledi. ‘Lütfen yapmayın’ dedi. beni burda bırak.’

Osmaniye’den eşi ve oğluyla birlikte Hatay’a giden Gülnaz Er, Kahramanmaraş merkezli sarsıntıda uyuduğu minibüste yakalandı. Altına park ettikleri apartman minibüsün üzerine çöktü. Eşi ve oğlu araçtan sağ kurtulurken, Gülnaz Er’in bacakları enkaza saplandı. Depremin ardından Konya’dan Hatay’a giden UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Timi) görevlileri, minibüste sıkışan Er’e ulaştı. Gruplar Er’i 30 saat uyanık tuttu ve kurtardı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

‘IŞIKLARI SÖNDÜRDÜĞÜMÜZDE GİDECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜ’

Gülnaz Er’in kurtarılma sürecini anlatan Konya UMKE sorumlusu Ömer Göksu, “İlk gittiğimiz yer Hatay’dı. Göçük altında kalan bir vatandaşın yardımına hızla koştuk. Minibüste anne baba ve çocuklar kalıyor, park ediyorlar. deprem günü yıkılan bir binanın altında.Sadece annenin ayakları sıkıştı.Enkazın altında ama aracın içinde.Zavallılara sürekli moral vermeye çalıştık.Sürekli sağlık müdahaleleri sağladık.Etkileyen şey Ben o an insanların ne kadar korkmuş ve çaresiz olduğunu gördüm, o vatandaş bize sarılıp yalvardı.Farlarını ya da elimizdeki ışıkları söndürdüğümüzde onu orada bırakacağımızı sandı ve bağırmaya başladı.Bizi çok etkiledi. Kendisiyle hep sohbet ettik, 30 saat ışıkları kapatmamaya çalıştık, ardından kurtarma ekiplerinin gelmesiyle enkazdan çıkardık, ilk anlarda gelip gidenler oldu, biz O da gitti, gideceğimizi sandı. g gitmek ‘Lütfen beni burada bırakma’ diyordu. Açıkta bekledik ve kurtardık” dedi.

emet-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu