Haber

YAŞ bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak isim belli olacak

Yüksek Askeri Şura bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının öncelikli gündem maddesi, yeni Genelkurmay Başkanı’nın belirlenmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfi ve atama belgeleri olacak. Seçimin ardından Genelkurmay Başkanlığı’na Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever atandı; Kritik koltuk için 3 isim konuşuluyor.

YENİ KABİN ÜYELERİ İLK KEZ KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki YAŞ toplantısında Divana, Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Bakanı katıldı. Eğitim Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katılacak. YAŞ üyeleri, toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret edecek.

GENEL KURUM BAŞKANI SEÇİLECEK

YAŞ’ta gündeme gelmesi beklenen en değerli konulardan biri de Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasının ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na atanacak isim. Güler’in Bakan olmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı’na da Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever getirildi. Toplantıda bu görevi yürütecek kişi belirlenir. Yüksek Askeri Şura’da yeni kuvvet komutanlarının mı yoksa mevcut komutanların görev sürelerinin mi uzatılacağına da karar verilecek.

ERDOĞAN ONAYLAYACAK

Toplantıya ilk kez Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katılacak. Genelkurmay Başkanı olarak YAŞ’ta görev yapan Yaşar Güler, bu kez Milli Savunma Bakanı olarak da masaya oturacak. YAŞ’ta alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından sonra hayata geçecek.

habercukurca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu