Haber

Erdoğan’ın ‘G-20’ temasları dünya basınında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20’de kritik temaslarda bulundu.

Dün başlayan zirve kapsamında ikili görüşmelerine devam eden Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Salman’la bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Suudi Arabistan ikili çıkarlarının yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile görüştü.

Toplantıda Türkiye-Mısır ikili ilişkileri, artan ticaret hacmi, güç alanında yeni işbirlikleri ile bölgesel ve küresel sorunlar da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine dikkat çekerek, ikili ilişkilerin en kısa sürede hak ettiği seviyeye ulaşacağına inandığını ifade etti.

Mısır yönetiminin Türk yatırımcılara ve şirketlere verdiği desteğin değerli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarında iş birliğinin canlandırılmasına da önem verdiklerinin altını çizdi.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Lideri İbrahim Kalın, İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Sefer Turan da katıldı.

Erdoğan daha sonra Avrupa Birliği Yönetim Kurulu Lideri Charles Michel ve zirvenin ev sahibi Hindistan Başbakanı Modi ile bir araya geldi.

DÜNYADA ERDOĞAN – SASI TOPLANTI BAŞLIKLARI

Erdoğan-Sisi görüşmesi dünya basınının dikkatinden kaçmadı. Arap Haberleri ‘İki lider, ülkeleri arasındaki ikili ilişkileri ve enerji iş birliğini görüştü’söz konusu.

Hindistan zamanları ‘Erdoğan, Yeni Delhi’deki G20 Zirvesi’nde Mısırlı Abdülfettah El Sisi ile görüştü’şu başlıkla okurlarının karşısına çıktı:

AFP, toplantının Türkiye ile Mısır arasında 10 yıldır süren çatışmanın ardından gerçekleştiğini vurguladı. Katar merkezli Al Jazeera, toplantıyı canlı blog sayfasından duyurdu. ‘Erdoğan ve Sisi özel görüştü’başlığını duyurdu.

Baron bildirdi ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında on yıldır süren anlaşmazlığın ardından Pazar günü Yeni Delhi’de düzenlenen G20 zirvesinde Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ile yüz yüze görüştü.’sözünü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu