Teknoloji

Eşarj Ankara’da 20 Araca Aynı Anda Hizmet Veren Şarj İstasyonunu Açtı

Eşarj, Ankara’da 20 Araca Aynı Anda Hizmet Veren Şarj İstasyonunu Açtı

 

Ankara’nın en büyük elektrikli araç şarj istasyonu Eşarj’dan

 

Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonlarına sahip olan ve tamamı Enerjisa Enerji’ye ait olan elektrikli araç şarj istasyonu işletmecisi Eşarj, en fazla sayıda araca aynı anda hizmet verebilecek şarj alanını Ankara’da sağlıyor. Elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. Armada, Alışveriş Merkezi’ne yerleşerek yanıt verdi.

 

Müşterilerine hızlı ve avantajlı şarj imkanı sunma hedefiyle 2023 yılı sonuna kadar 1.000 istasyona ulaşma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Eşarj, Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonu ağı olup, kısa sürede şarj etme deneyimini sunmaktadır. Kaynağın saf güç olduğu elektrikli şarj istasyonlarında zaman.

 

Eşarj 75’ten fazla ilde 800 istasyona ulaştı.

 

Peş peşe yaptığı yatırımlar ve yenilikçi uygulamalarıyla ‘ilklerin şirketi’ unvanına sahip olan Eşarj, Türkiye’de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte yatırımlarına hız veriyor. 2008 yılında kurulan ilk elektrikli araç şarj istasyonu oyuncusu olan Eşarj, 600’e yakın yüksek hızlı (DC) istasyon olmak üzere 75’ten fazla ilde toplam 800 istasyona ulaştı. Bu istasyonlarda 1.400’ün üzerinde priz ve toplam 50 MWh’in üzerinde kurulu güce sahip olan Eşarj, dünya markalarının elektrikli araç modellerinin ve Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un satışlarındaki artışla artan şarj istasyonu ihtiyacına hızla cevap veriyor.  

 

Ankara’daki 200’ün üzerinde hızlı şarj istasyonunun 100’den fazlasına sahip olan ve bölgede liderliğini sürdüren,Eşarj, müşterilerine sunduğu deneyimi daha da optimize etmek amacıyla artık 9 DC ve 2 AC şarj cihazı ve toplam 1 MWh güce sahip cihazlarla 20 araca aynı anda şarj hizmeti verebilecek. Ankara Armada AVM açık ve kapalı otoparklarında kurmuş olduğu istasyon alanı.

 

Ankara’nın aynı anda en fazla araca hizmet vereceği şarj noktası olan Eşarj istasyonunda farklı kW’lık cihazlar bulunurken, elektrikli araç sahipleri 120 kW gücündeki cihazlarla şarj deneyimini yaşayabilecek. . Sürücüler AVM’de vakit geçirirken araçlarını istasyonda hızlı ve avantajlı bir şekilde şarj edebilecek.

 

“Eşarj olarak Türkiye elektrikli araç şarj istasyonu ağının yüzde 20’sini yönetiyoruz.”

 

Elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarıyla müşterilerine en iyi ve en hızlı deneyimi sunmaya devam edeceklerini belirten, Eşarj Genel Müdürü Barış Altınay, “Türkiye’nin ilk elektrikli şarj operatörü olarak sektörde öncü uygulamalar geliştiriyor ve her yeni istasyonla ülkemizin elektrikli araçları yaygınlaştırma hedefine doğrudan katkı sağlıyoruz. EPDK’nın son verilerine göre yaklaşık her 14 istasyona bir DC şarj noktası düşüyor. Türkiye’de araç başına bir DC şarj noktası bulunmaktadır.DC şarj noktaları açısından Türkiye Avrupa’da 1. sıradadır.Aynı zamanda 60 binin üzerinde elektrikli araç parkı bulunmaktadır ancak yaygınlaşmasıyla bu ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. dünya markalarının elektrikli araç modellerinin ve yerli otomobilimiz TOGG’un Türkiye elektrikli araç şarjı Eşarj olarak istasyon ağının yüzde 20’sini yönetiyoruz.Ankara’nın en değerli güzergahları ve alışveriş merkezlerinde yer alan 200’ü aşkın DC prizin 100’den fazlası bize ait. Eşarj olarak aynı zamanda Armada AVM’de açtığımız yeni şarj istasyonu alanıyla birlikte 20 araca şarj hizmeti verebilecek bir ‘hub’ oluşturduk.Toplam 1.000 istasyon kurma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 2023 yılı sonuna kadar 81 ilde en az 1 yüksek hızlı (DC) olmak üzere, değerli bir kilometre taşı olan bu istasyonda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. .” söz konusu.

 

İlklerin şarj operatörü Eşarj

 

Elektrikli araçların karbon emisyonlarını azaltma konusunda tam potansiyele ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz Türkiye’nin ilk şarj operatörü Eşarj, yenilenebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörüdür.(IREC, YEK-G), Elektrikli araç markalarıyla anlaşmalı ilk DC şarj istasyonu ve ilk şarj operatörüunvanı var.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu