Yaşam

İskandinav Rüzgarı İstanbul’da: Jo Strømgren Kompani’nin Efsanevi ‘Made in Oslo’ Performansı CRR’de Sanatseverlerle Buluşuyor!

İskandinav Rüzgarı İstanbul’da: Jo Strømgren Kompani’nin Efsanevi ‘Made in Oslo’ Performansı CRR’de Sanatseverlerle Buluşuyor!

 

İskandinavya’nın en başarılı bağımsız gruplarından Jo Strømgren Kompani, “Made in Oslo” büyüleyici performans serisiyle 21-22 Kasım’da CRR’de sanatseverlerle buluşacak!

 

1988 yılında kurulan Norveç merkezli Jo Strømgren Kompani, İskandinavya’nın en etkili bağımsız grupları arasında yer alıyor. 60’tan fazla ülkeyi kapsayan turneleri ve yılda 150’ye yakın performansıyla tanınan grup, dans ve tiyatroyu karanlık, politik alt metinlerle harmanlayan özgün ve fiziksel mizahıyla ünlü. Jo Strømgren Kompani, üç enerjik koreografiyi bir araya getiren “Made in Oslo” adlı programıyla 21-22 Kasım’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak. Saat 20.00’de başlayacak gösteri aralıksız 60 dakika sürüyor.

 

“Made in Oslo” başlıklı programda “Gone” (2015), “The Ring” (2014) ve “Kvart” (2007) çalışmaları yer alıyor. Her eser, çağdaş yaşamın farklı yönlerini ele alarak izleyiciye benzersiz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

 

Hüzün ve nostalji arasındaki bağa odaklanan “Gitti”, hayatın dönüm noktalarını, saldırganlık ve inkar süreçlerini konu alıyor. “Yüzük”, dünyanın en eski sembollerinden biri olan yüzüğün öyküsünü 1930’ların Fransız müziği eşliğinde anlatıyor. Sahnede pek rastlanmayan bir dans türünü inceleyen “Kvart”ta, dansçıların hareketlerinin kare yün bir battaniye üzerinde gerçekleştirdiği bir performans sergileniyor.

 

Jo Strømgren Kompani’nin “Made in Oslo” programı 21-22 Kasım’da CRR’de izlenebilecek. Biletler CRR gişesinde ve Biletix’te 75-120-180 ve 220 TL fiyatlardan satışa sunuldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

boztepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu