Haber

Fransa, Nijer’de France 24 ve RFI yayınlarının kesilmesini kınadı

Fransa, 26 Temmuz’da ordunun yönetimi devralmasının ardından Nijer’de France 24 ve RFI radyosunun yayınlarının kesilmesi kararını kınadı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Nijer’deki askeri cuntanın bu iki kanalın yayınlarını durdurması eleştirildi.

Nijer’de France 24 televizyon kanalı ve RFI radyosunun kesintiye uğramasını kınayan açıklamada, bu kararı “otoriter bir baskı adımı” olarak nitelendirdi.

Yayınların durdurulmasının “ağır temel hak ihlalleri” olduğu belirtilen açıklamada, Fransa’nın “basın özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü ve gazetecilerin korunmasını her zaman desteklediğine” dikkat çekildi.

Elektriğe ve internete erişimin son derece sınırlı olduğu Batı Afrika’da, haber almanın ana yolu radyo.

Nijer’de darbe

Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar tarafından gözaltına alındı ​​ve o akşam ordu, iktidarı ele geçirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Omar) Tchiani, 28 Temmuz’da Ulusal Vatanı Koruma Kurulu (CNSP) olarak adlandırılan cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu