Sağlık

Sıcak hava varisleri de artırıyor!

İSTANBUL (İGFA) –Yaz aylarında varisi olanların zorlayıcı şikayetlerine ve alması gereken önlemlere dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. kabus.

Sıcak havalarda tüm insanlarda görülen damar genişlemesinin, halihazırda varis hastalığı, kaşıntı, ayaklarda şişlik, bacaklarda yük ve yanma hissi, gece krampları ve ağrıları olan kişilerde daha da külfetli olabileceğine dikkat çeken Dr. . Dr. nedeni ne olursa olsun önemli bir hastalık olarak ve herhangi bir ilaçta yer almakta olup, söz konusu şikayetlerin varlığında mutlaka bir kalp ve damar cerrahisine başvurulmalıdır.

“GÖRÜNÜR BUZ PARÇASI GÖRÜNÜR”

Dışarıdan bakıldığında estetik problemlerle görülenlerin buzdağının görünen yüzü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cengiz Köksal; Ultrasonun görünmeyen damarda sorun olup olmadığını tespit edebildiğini söyledi.

İç varis varlığının çok önemli bir sorun olduğuna işaret eden Köksal, “Sahil iç damarlara yerleşerek onu daha hayati risklere maruz bırakabilir. İç damarlarda oluşan pıhtılaşma, varislerin tıkanarak ölüme kadar varan sorunlara yol açabilir. Bu nedenle varisler ciddiye alınmalı ve ihmal edilmemelidir.”

prof. Dr. Cengiz Köksal, günlük hayata uyarlanabilecek bireysel önlemleri şöyle sıraladı:

• Çok sıcak yaz aylarından kaçınmak, bol su tüketmek ve mümkün olduğunca ayakları yüksekte ve vücut hizasında tutmak,
• Günün uygun saatlerinde sıcaktan uzak, yürüyüş, yüzme, bisiklet gibi ağırlık kaldıran sporlar (Bu sporları sabahları tok karnına yapmak çok önemlidir. Sabahları aç karnına spor yapmak mide bulantısına neden olabilir. riskli hastalarda kalp krizi.),
• Fazla kilolardan kaçınmak,
• Ailede varis varsa gebelikte koruyucu varis çorabı giyilmesi,
• Risk altındaki meslek kümelerinde olanlar, özellikle baldır kasları (Ayak altına hafif bir yükselti konulabilir veya başparmak-topuğa aralıklarla basınç uygulanabilir – gaz pedalına basmak gibi),
• Uzun yolculuklarda mümkün olduğunca ayakları yüksekte tutmak, başparmak-topuk antrenmanı yapmak,
• Yazın dar ve streç pantolonlar yerine hafif ve bol giysiler tercih edin,
• -Yüksek topuklu ve dar ayakkabı giymemek,
• – Sağlıklı beslenme (esas olarak meyve ve sebze yiyin).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu