Ekonomi

JPMorgan Roblox’u Aşırı Ağırlık Statüsüne Yükseltti

Salı günü JPMorgan, Roblox Corporation’a (RBLX) ilişkin değerlendirmesini revize ederek hisse senedini ‘Nötr’den ‘Overweight’e yükseltti ve hisse başına 41 $ olan eski hedefinden bir artışla 48 $’lık yeni bir hedef fiyat belirledi. Bu değişiklik, Roblox’un hisselerinin 2021’de doğrudan listeleme yoluyla piyasaya çıkışının ardından önemli fiyat dalgalanmaları göstermesine yanıt olarak, yatırımcıların sağlık krizi sırasında kullanımı artan şirketlerin gelecekteki performansına ilişkin değişen tutumlarını yansıtıyor.

Roblox Corporation’ın gelir performansı, 2020 ve 2021’in başlarında müşteri ön ödemelerinde belirgin bir artış yaşadı ve hisse fiyatları, müşteri ön ödemelerinin yaklaşık 20 katı olan 135 $ ‘lık bir zirveye ulaştı. Ancak, ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte müşteri ön ödemelerindeki büyüme hızının yavaşlaması ve Roblox’un daha dar kar marjlarıyla sonuçlanan önemli bir sermaye harcaması aşamasına girmesiyle, şirketin piyasa değeri 2021’in sonlarında ve 2022’nin başında %80’in üzerinde düşüş gösterdi. O dönemden bu yana hisse fiyatı, yatırımcıların uzun vadeli başarı beklentilerini, kullanıcılardan gelir elde etme stratejilerini, kâr marjlarındaki eğilimleri ve Fortnite Creative gibi diğer platformların potansiyel rekabetini değerlendirmesiyle yaklaşık 25 ila 50 dolar arasında gidip geliyor.

Bu engellere rağmen Roblox, müşteri ön ödemelerinde art arda dört çeyrek boyunca %20’nin üzerinde bir artış olduğunu açıkladı. Şirket yönetimi, önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca kâr marjlarını her yıl yüzde 1 ila 3 puan artırma sözü verdi. Bu gelişmelere rağmen, son aylarda dış kaynaklardan gelen tutarsız veriler nedeniyle bazı yatırımcılar kuşkulu kalmaya devam ediyor.

JPMorgan, piyasadaki mevcut şüpheleri, yatırımcıların önemli bir sermaye harcaması aşamasından çıkan, müşteri ön ödemelerinde %20’den fazla artış sağlayan ve 2024’ün ikinci yarısında başlaması planlanan reklam ve 2025’te beklenen e-ticaret gibi yeni gelir kaynakları başlatan bir şirkete yatırım yapmaları için uygun bir an olarak görüyor. Finans kuruluşunun olumlu tahmini, Roblox’un kullanıcılardan daha fazla gelir elde etme potansiyeline ve şirket yönetiminin 2027 yılına kadar serbest nakit akışında %40’ı aşan bir bileşik büyümeye katkıda bulunması beklenen kar marjlarını artırmaya odaklanmasına dayanıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

JPMorgan, Roblox için finansal tahminlerini güncelleyerek, bölgesel müşteri ön ödemelerine ve şirketin dört ana harcama kategorisindeki maliyet değerlendirmesine odaklandı ve finans kuruluşunun serbest nakit akışı tahminlerini güçlendirdi. Paydaşlar, finans kuruluşunun değerlendirmesini ayrıntılı olarak incelemek için kapsamlı bir Excel elektronik tablo modeli talep etmeye teşvik edilmektedir.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu