Haber

Konya’da Türkiye Kart uygulaması başladı

KONYA (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye’deki birçok teknolojik gelişmede PTT’nin payı olduğunu belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Türkiye Kart Projesi’ne teknolojik gelişmelerdeki yenilikleriyle her zaman büyük destek verdiğini belirten Gülten, projede pilot il olmayı kabul ettiği için Önder Altay’a teşekkür etti.

Hem toplu ulaşımdaki gelişmeler hem de bu uygulamanın hayata geçmesi açısından Konya’nın çok değerli bir şehir olduğuna dikkat çeken Gülten, “Bu noktada verdiği destekten dolayı Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. hızlı entegrasyon içinde. PTT ailesi olarak Türkiye Kart Projesi’nin uygulayıcısıyız. Teknolojik gelişimi sağlıyoruz. Geldiğimiz noktada uzun bir süreç, dört yıldır devam eden bir süreç. “Cumhurbaşkanlığımızın eylem planlarına girdik ve bakanlığımızın stratejik planlarında yer alan Türkiye Kart Projesini Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçirdik” dedi.

“DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR SİSTEM”

Gülten, konuşmasına Türkiye Kart Projesi hakkında bilgi vererek devam etti ve şöyle konuştu: “Gururla söyleyebiliriz ki; Dünyada başka örneği olmayan, toplu taşımada da örneği olmayan bir sistem. Burası bir değişim ve yerleşim merkezidir. Yani bir Konyalı İstanbul’a gittiğinde havalimanından aldığı Türkiye Kart ile işlemini İstanbul’da havalimanı sınırında tamamlayabilecek. Aynı şekilde İstanbul’da bulunan Türkiye Kart sahibi bir vatandaş da Konya’ya geldiğinde toplu ulaşımdan, gerekli indirimlerden, transferlerden ve daha birçok olanaktan yararlanabilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ile başladık, şimdi de Kayseri ile devam ediyoruz. Yozgat ve Gümüşhane’de devam edeceğiz. Türkiye Kartımız Bakanlığımızca işletilen tüm hatlarda geçerli olacaktır. “Tüm ülkede Türkiye Kart’ın geçerli olmadığı toplu ulaşım alanı kalmayıncaya kadar süreci başlatıyoruz” dedi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, hizmet odaklı olan ve vatandaşının konforunu sağlamak isteyen tüm belediyelerin Türkiye Kart ekosistemine dahil olmak isteyeceğini düşündüklerini belirterek, yıllar önce kurdukları hayalin, bu projeyle gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Konya’da.

“TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün hep birlikte tarihe not düşüyoruz. Konuşmasına “Hep birlikte Türkiye için önemli bir başlangıç ​​yapmış olacağız” sözleriyle başladı.

Önder Altay, projeyi mümkün kılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na, bakan yardımcılarına, PTT Genel Müdürü Gülten ve ekibine teşekkür ederek, “Bakanlığımız, Türkiye’nin büyük bir sorununu ortadan kaldırmak için çok önemli bir çalışma yürütüyor. Özellikle Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi her yıl milyonlarca kartın israf edildiği, iç turizmin özellikle hareketli olduğu, ulaşım konusunda şehirlerimizin birbirine yaklaştığı bu dönemde insanların en önemli sorunlarından biri de ulaşımda yaşanan zorluklar oldu. Ziyaret ettikleri şehirde toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar. İster yeni kart alıp ödeme yapın, ister yeni başvuru yapın, eğer öğrenciyseniz bununla ilgili süreçler seyahatiniz sırasında oldukça zaman alıcı hale geldi. Şu an itibariyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmayla aldığımız karar artık Türkiye genelinde toplu taşımayı kesintisiz kullanma imkanı sağlayacak. Elbette bu çok zor ve zahmetli bir iş. Çünkü her şehrin kendine has bir altyapısı, kendi sistemi var. Bu sistemin zorlukları ve sorunları var. Ama önemli olan bir yerden başlamaktır. “Bizi tercih eden PTT Genel Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum” dedi.

“İLK UYGULAMANIN KONYA’DA YAPILMASI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

‘Konya Model Belediyecilik’ anlayışıyla her anlamda önde ve lider olmaya çalıştıklarını vurgulayan Önder Altay, şöyle konuştu: “Konya Büyükşehir Belediyesi artık özellikle kurumsal konularda merkezi hükümetle birlikte çalışma kültürüne ulaştı. Analiz üretme konusunda başarıya ulaşmış bir kurum olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla tarihin bu önemli anında ilk uygulamanın Konya’da hayata geçirilmesi bizim için çok değerli ve kıymetli. Tüm Türkiye ve şehrimiz için güzel olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra da birlikte çalışmalarımızı sürekli ve kesintisiz olarak sürdüreceğiz” dedi.

Yerli olarak kullanılan Konyakart ile ilgili herhangi bir değişiklik veya dönüşüme gerek olmadığı bilgisini paylaşan Önder Altay, “Kullanabileceksiniz. Ama sunduğumuz Türkiye Kart, umarım sizlere bugün Konya’da olduğu gibi gelecekte de 81 ilde tüm toplu taşıma araçlarını tek elden, tek kartla kullanma imkanı verecektir. Dolayısıyla bunun Türkiye açısından çok önemli bir dönüşüm olduğunu ifade etmek isterim.”

KONYA DÜNYADA BANKA KARTI İLE TOPLU ULAŞIM KULLANILAN İLK ŞEHİR

Dünyada tüm toplu taşıma araçlarında banka kartı kullanan ilk şehrin Konya olduğunu hatırlatan Önder Altay, “Toplu taşımayı banka kartıyla kullanan ilk şehir biziz. Yine Konya, banka kartı kullanan ilk iki şehirden biri. Toplu taşımada elektronik kartlar Öte yandan toplu taşıma ücret tahsilatı “Türkiye’nin kendi sistemini işleten seçkin şehirlerinden biriyiz. Dolayısıyla geçmişten bu yana bu konuda değerli çalışmalar yapıyoruz. Dolayısıyla PTT ile Türkiye Kart konusunda çalışmak bizim için değerli ve değerli bir başlangıçtır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ ÖĞRENCİ BİLETİNE SAHİP OLAN ŞEHİR YİNE KONYA”

Başkan Altay, Konya’da otobüslerin günde neredeyse 100 bin kilometre yol kat ettiğini ancak Türkiye’nin en ucuz öğrenci biletine sahip kentinin Konya olduğunu vurgulayarak, “An itibariyle Konya’da öğrenci bileti 4 lira. Öğrenci kardeşlerimize Ankara, İstanbul, İzmir vb. büyükşehirlere göre neredeyse yarı fiyatına toplu ulaşımdan yararlanma imkanı sağlıyoruz. Sivil bilette Türkiye’nin en ucuz 3’üncü Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Öte yandan yaklaşık 1 milyar liraya mal olan 177 yeni çevreci otobüsü şehrimize kazandırdık. Yine Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte Konya için hayati çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda KONYARAY’a da başladık. İnşallah banliyömüz tamamlandığında Türkiye’de yine Konya bu anlamda değerli bir çalışmaya imza atmış olacak. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Konuşmasını “Türkiye Kart’ın Konya’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle tamamladı.

gulyali-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu