Haber

Macaristan Başbakanı Orban, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı kimsenin kazanamayacağını söyledi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı kimsenin kazanamayacağını, bu nedenle ateşkese ihtiyaç olduğunu ve ardından barış görüşmelerinin bir an önce başlaması gerektiğini söyledi.

Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio’ya konuşan Orban, “Rusya savaşı kazanamaz çünkü Batı, Ukrayna için o kadar çok silah, enerji ve para seferber ediyor ki, böyle bir güce karşı açık bir askeri çatışmayı kazanmak imkansız, ama tam tersi de geçerli. , çünkü nükleer bir güç olan Rusya’nın yenilebileceğini düşünenler yanılıyorlar.” terimini kullandı.

Avrupa’nın her geçen gün daha fazla savaşa sürüklendiği için Ukrayna’ya yardım ederken sınır çizmemesinin yanlış olduğunu savunan Orban, yakın zamanda Ukrayna topraklarına barış gücü gönderilmesi önerisinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Macaristan’ın NATO üyesi, NATO’nun ise savunma ittifakı olduğuna dikkati çeken Orban, NATO üyesi ülkelerin NATO dışında askeri müdahalelerde bulunabileceğini ancak katılmak istemeyen diğer üyelerin buna zorlanamayacağını kaydetti.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerini bizzat desteklediğini belirten Orban, partisi Macar Yurttaşlar Birliği’nin (Fidesz) bazı milletvekillerinin, Macaristan’ın bu konuda asılsız iddialar yaydığı gerekçesiyle iki ülkeyi desteklemek istemediğini söyledi.

Orban, “İsveç ve Finlandiya, Macaristan’ın adil olmasını ve NATO üyeliğine katkıda bulunmasını istiyorsa, o zaman bu ülkeler de bire bir adımlar atmalı ve Macaristan hakkında asılsız tezler yaymamalıdır.” söz konusu.

Türkiye’nin İsveç konusunda da kaygıları olduğuna ve bunların dikkate alınması gerektiğine işaret eden Orban, “Türkiye’nin kaygısı, İsveç’te Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren terör örgütlerinin olmasıdır. Onlar bizim müttefikimizdir ve seslerini duymalıyız.” dedi.

haber-uzundere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu