Haber

Merdan Yanardağ’a yapılan itiraz yine reddedildi: TELE1, Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor

TELE1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, televizyonda yaptığı bir konuşmanın montajı yapıldıktan sonra tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmesine ilişkin tutukluluk talebi bir kez daha reddedildi. TELE1, Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz etmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

Ne oldu?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, 4 Soru 4 Yanıt programında AK Parti’nin yeni bir analiz sürecine hazırlandığı görüşünü ifade etmek için kullandığı sözlerden dolayı “terör örgütünü övmek” suçundan soruşturma başlatıldı. PKK lideri Abdullah Öcalan, bağlamından koparılarak sosyal medyada dolaştırıldı.

Yanardağ, yayın sırasında kanal binasına gelen Terörle Mücadele Şubesi polis ekipleri tarafından yapılan yayının ardından gözaltına alınarak yere götürüldü. Geceyi nezarethanede geçiren Yanardağ, sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne çıkarıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Merdan Yanardağ, tutuklandı.

RTÜK ve TELE1’e de 7 günlük ekran kesintisi verildi.

Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu övmek ve ve suçlu”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu