Haber

Metin Lokumcu davası: Adalet arayışı sürüyor

ESRA IŞIK PERVAN

Öğretmen Metin Lokumcu’nun ailesinin avukatı Nagihan Bulduk, bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da gazın şiddeti ve etkisi konusunda bilirkişi talebimiz yine reddedildi. Yine Hopa’da keşif. Ancak 26 Ekim saat 11.00’de Metin Hoca için adalet aramaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesinde öğretmen Metin Lokumcu’nun ziyareti sırasında çıkan olaylarda biber gazı kullanılması nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 13 polis memuru hakkındaki davanın 10’uncu duruşması Recep Tayyip Erdoğan başbakan oldu, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

“SANIKLARI VE SANIKLARI YARGILAMAK İÇİN HALA TRABZON’A GELİYORUZ”

Avukat Nagihan Bulduk, duruşmanın ardından şu açıklamayı yaptı:

“Metin öldürüleli 11 yıl 11 ay oldu. 6 gün sonra Metin Hoca 12. yılında katledildi ve biz hala sanık ve faillerin yargılanması için Trabzon’a geliyoruz. Bugün polisin sesi duyuldu. , tutanağı alan polisler dinlendi bir tanığımız dinlendi ve halen dinleniyor.Dinlenmeye devam edecek polisler var.Tutuklamaya imza atan polisler farklı ifadeler veriyorlar ve çelişkili ifadeler veriyorlar.Buna rağmen , ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Daha önceki duruşmalarda olduğu gibi gazın yoğunluğu ve etkisine ilişkin bilirkişi talebimiz reddedildi. Yine Hopa’ “Keşif taleplerimiz de reddedildi. Ancak 26 Ekim saat 11:00’de Metin Hoca için yeniden adalet aramaya devam edeceğiz. Bize destek olmak için hepinizi 26 Ekim saat 11:00’de Trabzon Adliyesi’ne davet ediyoruz.”

“BU DAVA DÖNEMİNİN HAK, HUKUK VE ADALET DAVASIDIR”

Eski KESK Trabzon Sözcüsü Muhammet İkinci, bu davanın bir hak, hukuk ve adalet davası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada görülen dava, bir cinayet davası olmanın ötesinde anlamlar taşımaktadır. Biliyoruz ve inanıyoruz ki, bir ülkede insanların esenliği, huzuru ve refahı gözetilmedikçe, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik haklarına saygı gösterilmedikçe saygı gösterilmez.” yaşam alanlarına, dağlarına, akarsularına ve doğasına verilmiştir; Dolayısıyla bu dava, halkın refah ve refahına, yaşam alanlarına, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik anlayışına, yıkıma karşı vatan savunmasıdır. Yerin altı, üstü ne varsa talan etmek isteyen bir avuç sömürücünün kamu düzenini bozması.Bu bir hak arama davasıdır.Bu dava aynı zamanda bir hak,hukuk ve adalet davasıdır.Yoldaşlar,dostlar ve Metin Lokumcu’nun arkadaşları burada adalet savaşçısı ve arayıcıdır.Bu, devrimci hocamız Metin Lokumcu’nun mirasıdır.Halkımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir.Hiç şüpheniz olmasın, halkımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ve koruyacağız. Metin Lokumcu’nun fikirleri, fikirleri ve sonuna kadar arkadaşlar.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

karatas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu