Ekonomi

Yüzde 200’e Varan Kira Artışlarına Gaziantepli Esnaf Tepki Gösterdi

Gaziantep’teki esnaf, işletme sahiplerinin son dönemde kiralara yüzde 200’e varan oranlarda zam yaptığını belirterek çözüm talebinde bulundu.

Gaziantep’te bir araya gelen çok sayıda esnaf, son dönemde yüzde 100-200’lere varan işyeri kira artışına tepki gösterdi. Artan maliyetler ve personel giderlerinin yanı sıra kiralardaki orantısız artışlar nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyleyen esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“Kiralarımızı yüzde 200’e kadar artırmaya çalışıyorlar.”

Münir Cantimur isimli vatandaş, yeni yılla birlikte işyeri kiralarını fahiş bir şekilde artırmaya çalıştıklarını belirterek, “Şu anda iş ve işçilik maliyetlerimiz yüzde 200 arttı. Ayrıca iş yeri sahiplerimiz de üzerimize baskı yapmaya başladı. Kiralarımızı yüzde 200’e kadar artırmaya çalışıyorlar.” “Bütün esnaf komşularımız aynı durumda” dedi.

“Normalde TEFE-TÜFE’ye göre artış yapılması gerekiyor”

Nilgün Kaş isimli mağaza müdürü, “Normalde TEFE-TÜFE’ye göre zam yapılması gerekirken kiramızı yüzde 200’e kadar artırmaya çalışıyorlar. Bu konuda gerekli kontrollerin yapılması ve işletme sahiplerine yaptırım uygulanması gerekiyor. saygınlık.”

“Bu durumda işverenler maliyetleri azaltmak için personeli işten çıkarmak zorunda kalıyor.”

Zeki Babacan isimli bir diğer mağaza müdürü ise, “Esnaflara mülk sahiplerinin yüzde 100-200’e varan kira artışlarından mağdur oluyoruz. Bu durumda patronlar maliyetleri düşürmek için personel çıkarmak zorunda kalıyor. Esnafın neredeyse tamamı bu durumdan kaygılı.” Tek talebimiz kiraların artmasıdır.” “Devletin belirlediği oranlara göre yapılıyor” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara nakliyat
Başa dön tuşu